Bafra’da hafızlık hizmeti sunan iki erkek yatılı kur’an kursundan biri olan Merkez Kur’an Kursunda hıfzını ikmal eden 11 öğrenci için 16.05.2010 Pazar günü Merkez Büyük camide icazet merasimi düzenlendi.

Okunma Sayısı : 304  Tarih : 2010-05-18

Merasime İlçe Kaymakamı Ayhan BOYACI, Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet KAPUKAYA, Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi Ali SARIKAYA, İlçe Müftüleri, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mushafları inceleme kurulu uzmanı Ali SARIKAYA’nın kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Burhan KELEŞ, “Kur’an-ı kerimin nüzulünün 1400. seneyi devriyesinde de  kur’an hizmetlerinin en güzel şekilde devam ettiğinin bir göstergesi olan 11 öğrencimizin hafızlığını tamamlayarak, böylesine yoğun bir katılımla gerçekleştirilen icazet merasimini çok anlamlı buluyorum, zira Hz. Peygamberimizin iki önemli emanetlerinden biri olan kur’an-ı “O’nu biz indirdik ve yine onu biz koruyacak biziz” ayetinin tecellisinden başka bir şey değildir. Ne mutlu kur’an-ı kerimi okuyana, okutana, bu hizmete destek verene ve kurandaki ilahi emir ve nehiyleri hayatında tatbik edene… şeklindeki konuşmasını müteakiben merasimin mana ve önemi ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet KAPUKAYA’nın konuşması ve hafızların Kuran tilavetlerinden sonra diploma ve hediyelerin verilmesi ile merasim sona erdi.